Отбелязване световния ден на водата

На 22 март 2024 година ученици от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец се включиха в отбелязване Световния ден на водата. Представени им бяха презентации за най-ценни ресурс – водата. Запознаха се с правилата за пестене  и опазване на водата. Представен им беше проблемът безводие и в какъв голям дял от  населението на земята засяга. Представена им бе и тазгодишната кампания на  МОСВ „Вода за мир“ част от международната кампания, провеждана през 2024 г.

Честит 8-ми март, мила мамо!

Ученици от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец отправиха поздрав с песен за всички майки и баби по случай Международния ден на жената 8-ми март.

Отбелязване на Освобождението на България – 3-ти март

Ученици от ОУ „Свети свети Кирил и методий“ с. Драгановец отбелязаха националния празник с тържество. 

На учениците бе представена презентация за същността и значението на Руско – турската освободителна война и подписания Санстефански мирен договор. След това учениците пяха песни, посветени на празника. 

Посрещане на Баба Марта

По традиция на 1-ви март в училище дойде Баба Марта. Гостенката върза на всички деца и педагогически специалисти мартеница, като отправи пожелания за здраве, благополучие и успехи. Учениците поздравиха с песни гостите- Зелиха Ахмедова и Фани Ахмедова

Отбелязване на 151 години от обесването на Васил Левски

На 19.02.2024г. учениците от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец отбелязаха с рецитал 151 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Децата, под ръководството на г-жа Стайчева – учител в група ЦДО начален етап, бяха подготвили различни материали, посветени на живота и делото му. Припомняха факти за дейността и приносът на Левски за извоюване на свободата.

КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО

На 22.12.2023 г. / петък/ се състоя Коледно тържество на учениците от ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ с. Драгановец. В присъствието на родители, децата рецитираха стихотворения, пяха песни и казваха благопожелания за нова година.

За празника родители приготвиха домашни сладки, с които почерпиха децата.

Ден на четенето

На 17 ноември 2023 г. учениците от Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец отбелязаха Деня на четенето. Деца четоха приказки на свои приятели и получиха грамоти от ръководството на училището за активно участие при провеждане Деня на четенето.

Отбелязване на Международния ден на толерантността

На 16 ноември, Международния ден на толерантността, учениците от ОУ “ Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец заедно с учители обсъждаха какво означава да си толерантен, история и значение на Международния ден на толерантността. Напомнено им бе какви добродетели трябва да притежават те, за да са добри личности и най-вече, че е необходимо да уважават различните, другите, непознатите. С презентация се акцентира на това, кои са различните и как уважението и приемането ги правят по-добри хора. Някои от децата в унисон с празника носеха розова фланелка.

Отбелязване на Деня на народните будители

На 27.10.2023 г., петък, учениците от Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец разбраха кои наричаме будители и кои личности се почитат на 01 ноември. Гледаха презентация с кратки биографични данни за големи имена като Паисий, Софроний Врачански, Георги Раковски, Любен Каравелов, Васил Левски и други. Учениците разпознаваха някои от личностите, изучавани в часовете по история  и литература.

Кариерно ориентиране – 26.10.2023

На 26.10.2023 г. в ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец гостуваха кариерни консултанти от ЦПРЛ ОДК – Търговище. Представени бяха различни професии, говори се за значението на образованието и как учениците трябва да си поставят цели. Бяха представени нов професии. Акцент се постави на дуалната форма на обучение и възможностите и профилите на училищата от Търговище, обучаващи ученици в гимназиален етап.