Патронен празник и 135 години Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец

На 22.05.2023 година, ОУ“Св.св. Кирил и Методий“ с. Драгановец отбеляза своята 135-та годишнина и патронен празник на училището. Официални гости на тържеството бяха г-жа Елка Станчева – Началник на РУО Търговище и г-жа Емине Якубова – Председател на общинския съвет град Търговище. Присъстваха родители и местни жители.
Учениците бяха подготвили богата музикална програма и рецитал, с които поздравиха присъстващите.
С много добро настроение премина тържествения ден.

Отбелязване Деня на Европа

На 09.05.2023 г. на учениците бе представена презентация за Деня на Европа. Г-жа Панайотова им представи идеята за създаването на Европейския съюз, държавите, които включва и наблегна на идеята за мир и сътрудничество, която обединява лидерите му и в днешно време. Представи и видни личности с принос към утвърждаването на Европейския съюз.

Отбелязване Международния ден на математиката и Деня на числото Пи

На 14.03.2023 г. учениците от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец отбелязаха Международния ден на математиката и Денят на числото  Пи. Представена им бе информация за Питагор и неговото учение, любопитни постижения които се приписват на Питагор,  сред които е Питагоровата теорема. Гледаха презентация за началото на отбелязването на Деня на математиката.

Празник за 3-ти март

На 02 март, в навечерието на Националния празник на Република България, учениците от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец представиха популярни песни и стихотворения, посветени празника. Всички ученици от училището се включиха в тържеството. Изгледаха презентация, посветена на 145 години от Освобождението на България.

Баба Марта

На 01 март 2023г. учениците от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец посрещнаха Баба Марта. Гостенката закичи всяко дете с мартеница и му пожела здраве и успехи. Под ръководството на г-жа Зюлкяр учениците от прогимназиален етап подготвиха ръчно изработени мартеници, пролетни рисунки и внесоха пролетно настроение.

Отбелязване на 150 години от обесването на Васил Левски

На 20 февруари 2023 г., в ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец се състоя тържество за отбелязване на 150 години от обесването на Васил Левски. Учениците от прогимназиален етап под ръководството на г-жа Панайотова – учител по български език и литература бяха подготвили стихотворения, посветени на националния герой. Представена бе и презентация за живота и делото на Апостола на свободата. Учениците от начален етап, под ръководството на г-жа Стайчева, бяха изготвили книжки с известни негови думи от периода на революционната му дейност.

Коледно тържество

На 23 декември 2022 година,  петък, по обяд се състоя Коледно тържество. Учениците от първи до седми клас пяха песни, казваха стихотворения, танцуваха и заредиха с Коледно настроение насъбралите се родители.

Коледари

На 22 декември 2022г., четвъртък, ученици от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец обиколиха селото и възродиха коледарския обичай. Учениците пяха песни, изказваха наричания за здраве, берекет и благополучие на стопаните.

Европейски ден на спорта

На 30.09.2022 г. в Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец се състояха редица спортни прояви като:

гимнастика,

теглене на въже,

бягане 50 м., бягане- крос 250 м.

и футболен мач.

Това бе начина учениците да се включат и заедно с учителите да отбележат Европейския ден на спорта в училище.

Най – добрите спортисти в различните дисциплини получиха грамоти за доброто представяне.

Футболният мач, който се проведе между отборите на момчетата  и на момичетата завърши при резултат 2:0 в полза на момчетата. Отличени бяха голмайсторите в играта.

Дни на безопасността на пътя

Днес, 23.09.2022 г., след часовете,  се състоя урок по Безопасност на движението по пътищата във връзка Дните за безопасност и като част от кампанията: Остани жив! Пази живота!“. Представен бе видео урок и се проведе беседа за основните правила за движение на децата като участници в движението. Акцент се постави на безопасното  пресичане на пешеходна пътека, поведението и движението на учениците по тротоар, банкет и като участници в движението по пътищата.