Европейският ден на спорта

На 24 септември ОУ“Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец се включи в провеждането на Европейският ден на спорта в училище.С различни игри децата и учителите се включиха в проявата. За най-добрите спортисти имаше грамоти.

15 септември в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Драгановец

На 15 септември родителите, учителите и учениците откриха 2021/2022 учебна година. Рецитал от песни и стихотворения за първия учебен ден изпълниха учениците. Приветствено слово произнесе директора на ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец Мария Янева и прочете поздравителни адреси от Началника на РУО, Кмета на община Търговище. Проявата протече при стриктно спазване на противоепидемични мерки.

29 юни -денят на безопасността на движението по пътищата

По повод  отбелязването на 29 юни -денят на безопасността на движението по пътищата ученици от Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец се включиха в следните инициативи: От 10 до 10.30 часа гледаха образователни филми, свързани с безопасност на движението по пътищата, като акцентът бе поставен на движението с колело и придвижването им като пешеходци – за по-отговорно поведение като участници в движението.

От 10.40 до11.10 – рисунка на асфалт.

От 11.20 участниците получиха грамота за участие в училищните прояви.

Втори юни – Ден на Ботев и на героите на България

Днес, 02.06.2021 г. от 12.30 часа, след почитане жертвения подвиг на Христо Ботев учениците от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец разгледаха презентация. Те научиха повече за живота и делото на  бележития българин, прочетоха едни от най-популярните стихотворения.

148 години от обесването на Васил Левски

Резултат с изображение за „148 години от обесването на васил левски“
Днес, 19 февруари 2021г. ученици на ОУ „Свети свети Кирил и Методий“  участваха в тържество-възпоменание по повод гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

148 -мата годишнина от смъртта на националния герой бе отбелязана с рецитал, песен и презентация, посветени на живота и делото на бележития българин.