Четене на приказки в детската градина

На 27.03.2023 г., понеделник, и в унисон с първото издание на „Денят на европейските автори“ ученици от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец четоха приказки на Братя Грим, Ханс Кристиян Андерсен на деца от детската градина в с. Драгановец. Така децата – и малки, и големи се наслаждаваха на увлекателните истории, а целта на учителите е да се насърчи четенето, да се пробуди интереса към книгата. Приказки четоха Местан Атанасов, Сибелджан Исмаилова и Месут Рамаданов.

Отличен ученик

Ученикът М. Рамаданов от VI клас получи сертификат за успешно участие в квалификационния кръг на Олимипиади Кингс. С това детето се класира за финалния кръг по дисциплината Човекът и природата с ръководител  г-жа Гюлвер Зюлкяр.

Отбелязване Международния ден на математиката и Деня на числото Пи

На 14.03.2023 г. учениците от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец отбелязаха Международния ден на математиката и Денят на числото  Пи. Представена им бе информация за Питагор и неговото учение, любопитни постижения които се приписват на Питагор,  сред които е Питагоровата теорема. Гледаха презентация за началото на отбелязването на Деня на математиката.

Празник за 3-ти март

На 02 март, в навечерието на Националния празник на Република България, учениците от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец представиха популярни песни и стихотворения, посветени празника. Всички ученици от училището се включиха в тържеството. Изгледаха презентация, посветена на 145 години от Освобождението на България.

Баба Марта

На 01 март 2023г. учениците от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец посрещнаха Баба Марта. Гостенката закичи всяко дете с мартеница и му пожела здраве и успехи. Под ръководството на г-жа Зюлкяр учениците от прогимназиален етап подготвиха ръчно изработени мартеници, пролетни рисунки и внесоха пролетно настроение.

Отбелязване на 150 години от обесването на Васил Левски

На 20 февруари 2023 г., в ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец се състоя тържество за отбелязване на 150 години от обесването на Васил Левски. Учениците от прогимназиален етап под ръководството на г-жа Панайотова – учител по български език и литература бяха подготвили стихотворения, посветени на националния герой. Представена бе и презентация за живота и делото на Апостола на свободата. Учениците от начален етап, под ръководството на г-жа Стайчева, бяха изготвили книжки с известни негови думи от периода на революционната му дейност.

STEM ЦЕНТРОВЕ И ИНОВАТИВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА

Събитието, което се състоя в Зала 1 на НДК  в гр. София, на 17.02.2023 г. директорът на Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец г-жа М. Янева бе сред гостите на работна среща, организирана от Министерство на образованието и науката на тема:  „STEM ЦЕНТРОВЕ И ИНОВАТИВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА“. Събитието бе открито от Министъра на образованието и науката г-н Сашо Пенов. На директорите бе представена процедура за изграждане на STEM среда.

НП „Подкрепа за образователните медиатори и социалните работници“

НП „Подкрепа за образователните медиатори и социалните работници“ бе удължена от Министерство на образованието до 30 юни 2023г. ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец е едно от училищата, които продължават да работят по програмата, която осигурява финансиране за длъжността образователен медиатор на 4 часа.

Коледно тържество

На 23 декември 2022 година,  петък, по обяд се състоя Коледно тържество. Учениците от първи до седми клас пяха песни, казваха стихотворения, танцуваха и заредиха с Коледно настроение насъбралите се родители.

Коледари

На 22 декември 2022г., четвъртък, ученици от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец обиколиха селото и възродиха коледарския обичай. Учениците пяха песни, изказваха наричания за здраве, берекет и благополучие на стопаните.