Рецептите на баба

Награди от националния конкурс „Рецептите на баба“ получиха две деца от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Драгановец. Грамоти са присъдени на Фатме Салиева и Селин Шенолова от 6 клас за съчиненията, посветени на темата на конкурса.

Наградени ученици

Днес, 12.03.2021г. трима ученици от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ получиха грамоти за участие в конкурс „Баба Марта бързала, мартенички вързала“. Децата са участвали с рисунки. Конкурсът е организиран от НЧ „Надежда1903“ с. Имренчево.

Баба Марта и в нашето училище

Неочаквано, но с много радостни емоции днес в училище дойде Баба Марта. На учениците бе вързана мартеничка с пожелания за здраве, благополучие и успех. Организатори са читалищното настоятелство в с. Драгановец със съдействието на училищното ръководство.

Беседа със служители на МВР

Днес, 11.02.2021 г. в ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец гостуваха представители на МВР и Детска педагогическа стая. С учениците се проведе беседа, която целеше да ги запознае с длъжността полицай, с опасностите, с които могат да се срещнат децата извън училище. Говориха и за агресията сред учениците- вербална и физическа и с кого да се свържат и как да реагират при проблем. Гости бяха:инспектор Детска педагогическа стая М. Димова, полицейски инспектор П. Илиев, младши полицейски инспектори В. Дечев и В. Вейселов.

Дни на медийната грамотност-2021 в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Дралфа

Днес, 09.20.2021г., учениците от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ с.Драгановец  присъстваха на открит урок, посветен на Деня на безопасния интернет. Проявата е част от кампанията Дни на медийната грамотност-2021

Наградени в училищни конкурси

В навечерието на най-светлия празник на учителската общност- 24 май- Деня на българската просвета и култура, бяха наградени децата участници в училищните конкурси „Гергьовден и моето семейство“ и „Моето училище“. В училищните конкурси се включиха възпитаници на ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец от 1 до 7 клас.

Първо място в конкурса „Гергьовден и моето семейство“ спечели Сибелджан  от 1 клас, със снимка на своето семейство.

Първо място в конкурса „Моето училище“ спечели Севджан от 7 клас с графика на училищната сграда.