Посрещане на Баба Марта

По традиция на 1-ви март в училище дойде Баба Марта. Гостенката върза на всички деца и педагогически специалисти мартеница, като отправи пожелания за здраве, благополучие и успехи. Учениците поздравиха с песни гостите- Зелиха Ахмедова и Фани Ахмедова

Ден на четенето

На 17 ноември 2023 г. учениците от Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец отбелязаха Деня на четенето. Деца четоха приказки на свои приятели и получиха грамоти от ръководството на училището за активно участие при провеждане Деня на четенето.

Отбелязване на Международния ден на толерантността

На 16 ноември, Международния ден на толерантността, учениците от ОУ “ Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец заедно с учители обсъждаха какво означава да си толерантен, история и значение на Международния ден на толерантността. Напомнено им бе какви добродетели трябва да притежават те, за да са добри личности и най-вече, че е необходимо да уважават различните, другите, непознатите. С презентация се акцентира на това, кои са различните и как уважението и приемането ги правят по-добри хора. Някои от децата в унисон с празника носеха розова фланелка.

Отбелязване на Деня на народните будители

На 27.10.2023 г., петък, учениците от Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец разбраха кои наричаме будители и кои личности се почитат на 01 ноември. Гледаха презентация с кратки биографични данни за големи имена като Паисий, Софроний Врачански, Георги Раковски, Любен Каравелов, Васил Левски и други. Учениците разпознаваха някои от личностите, изучавани в часовете по история  и литература.

Безопасност на движението

На 23.10.2023 г. в Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец се проведе урок по безопасност на движението. Акцентът бе- как да се движат децата на пътя, в съответствие с преминаване към зимно часово време и късия ден, опасностите на пътя и припомняне на основни правила за движение като пешеходци, а също така и като колоездачи.

Отбелязване на Европейския ден на спорта в училище

На 29.09.2023 г.  в двора на ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец се проведоха спортни състезания, посветени на Европейския ден на спорта в училище. Децата мериха сили в крос, хвърляне на топка, народна топка. Най- добрите спортисти бяха отличени с грамоти за отлично представяне.

Отбелязване Деня на Европа

На 09.05.2023 г. на учениците бе представена презентация за Деня на Европа. Г-жа Панайотова им представи идеята за създаването на Европейския съюз, държавите, които включва и наблегна на идеята за мир и сътрудничество, която обединява лидерите му и в днешно време. Представи и видни личности с принос към утвърждаването на Европейския съюз.

Четене на приказки в детската градина

На 27.03.2023 г., понеделник, и в унисон с първото издание на „Денят на европейските автори“ ученици от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец четоха приказки на Братя Грим, Ханс Кристиян Андерсен на деца от детската градина в с. Драгановец. Така децата – и малки, и големи се наслаждаваха на увлекателните истории, а целта на учителите е да се насърчи четенето, да се пробуди интереса към книгата. Приказки четоха Местан Атанасов, Сибелджан Исмаилова и Месут Рамаданов.

Отбелязване на 150 години от обесването на Васил Левски

На 20 февруари 2023 г., в ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец се състоя тържество за отбелязване на 150 години от обесването на Васил Левски. Учениците от прогимназиален етап под ръководството на г-жа Панайотова – учител по български език и литература бяха подготвили стихотворения, посветени на националния герой. Представена бе и презентация за живота и делото на Апостола на свободата. Учениците от начален етап, под ръководството на г-жа Стайчева, бяха изготвили книжки с известни негови думи от периода на революционната му дейност.

STEM ЦЕНТРОВЕ И ИНОВАТИВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА

Събитието, което се състоя в Зала 1 на НДК  в гр. София, на 17.02.2023 г. директорът на Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец г-жа М. Янева бе сред гостите на работна среща, организирана от Министерство на образованието и науката на тема:  „STEM ЦЕНТРОВЕ И ИНОВАТИВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА“. Събитието бе открито от Министъра на образованието и науката г-н Сашо Пенов. На директорите бе представена процедура за изграждане на STEM среда.