Ден на четенето

На 17 ноември 2023 г. учениците от Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец отбелязаха Деня на четенето. Деца четоха приказки на свои приятели и получиха грамоти от ръководството на училището за активно участие при провеждане Деня на четенето.

Отбелязване на Международния ден на толерантността

На 16 ноември, Международния ден на толерантността, учениците от ОУ “ Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец заедно с учители обсъждаха какво означава да си толерантен, история и значение на Международния ден на толерантността. Напомнено им бе какви добродетели трябва да притежават те, за да са добри личности и най-вече, че е необходимо да уважават различните, другите, непознатите. С презентация се акцентира на това, кои са различните и как уважението и приемането ги правят по-добри хора. Някои от децата в унисон с празника носеха розова фланелка.

Отбелязване на Деня на народните будители

На 27.10.2023 г., петък, учениците от Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец разбраха кои наричаме будители и кои личности се почитат на 01 ноември. Гледаха презентация с кратки биографични данни за големи имена като Паисий, Софроний Врачански, Георги Раковски, Любен Каравелов, Васил Левски и други. Учениците разпознаваха някои от личностите, изучавани в часовете по история  и литература.

Безопасност на движението

На 23.10.2023 г. в Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец се проведе урок по безопасност на движението. Акцентът бе- как да се движат децата на пътя, в съответствие с преминаване към зимно часово време и късия ден, опасностите на пътя и припомняне на основни правила за движение като пешеходци, а също така и като колоездачи.

Отбелязване на Европейския ден на спорта в училище

На 29.09.2023 г.  в двора на ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец се проведоха спортни състезания, посветени на Европейския ден на спорта в училище. Децата мериха сили в крос, хвърляне на топка, народна топка. Най- добрите спортисти бяха отличени с грамоти за отлично представяне.

Отбелязване Деня на Европа

На 09.05.2023 г. на учениците бе представена презентация за Деня на Европа. Г-жа Панайотова им представи идеята за създаването на Европейския съюз, държавите, които включва и наблегна на идеята за мир и сътрудничество, която обединява лидерите му и в днешно време. Представи и видни личности с принос към утвърждаването на Европейския съюз.

Четене на приказки в детската градина

На 27.03.2023 г., понеделник, и в унисон с първото издание на „Денят на европейските автори“ ученици от ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец четоха приказки на Братя Грим, Ханс Кристиян Андерсен на деца от детската градина в с. Драгановец. Така децата – и малки, и големи се наслаждаваха на увлекателните истории, а целта на учителите е да се насърчи четенето, да се пробуди интереса към книгата. Приказки четоха Местан Атанасов, Сибелджан Исмаилова и Месут Рамаданов.

Отбелязване на 150 години от обесването на Васил Левски

На 20 февруари 2023 г., в ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец се състоя тържество за отбелязване на 150 години от обесването на Васил Левски. Учениците от прогимназиален етап под ръководството на г-жа Панайотова – учител по български език и литература бяха подготвили стихотворения, посветени на националния герой. Представена бе и презентация за живота и делото на Апостола на свободата. Учениците от начален етап, под ръководството на г-жа Стайчева, бяха изготвили книжки с известни негови думи от периода на революционната му дейност.

STEM ЦЕНТРОВЕ И ИНОВАТИВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА

Събитието, което се състоя в Зала 1 на НДК  в гр. София, на 17.02.2023 г. директорът на Основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ с. Драгановец г-жа М. Янева бе сред гостите на работна среща, организирана от Министерство на образованието и науката на тема:  „STEM ЦЕНТРОВЕ И ИНОВАТИВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА“. Събитието бе открито от Министъра на образованието и науката г-н Сашо Пенов. На директорите бе представена процедура за изграждане на STEM среда.

Коледно тържество

На 23 декември 2022 година,  петък, по обяд се състоя Коледно тържество. Учениците от първи до седми клас пяха песни, казваха стихотворения, танцуваха и заредиха с Коледно настроение насъбралите се родители.